RAVNIKAR'S YEAR 2017

110. OBLETNICA ROJSTVA ARHITEKTA IN URBANISTA EDVARDA RAVNIKARJA

Ob 110. obletnici rojstva enega najpomembnejših slovenskih arhitektov, Edvarda Ravnikarja (1907–1993) smo pripravili dogodke, ki so širši javnosti predstavili njegovo življenje in delo.

Razstava Darilo slovenske arhitekture: Edvard Ravnikar

V ponedeljek, 2. oktobra 2017, ob 19. uri je v Zgodovinskem atriju Mestne hiše bilo odprtje razstave DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE: EDVARD RAVNIKAR, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost UL . Razstava je bila na ogled do 16. oktobra 2017.

Zbirka spominkov in poslovnih daril DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE: EDVARD RAVNIKAR je tretja  po vrsti in je  nastala  v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje. Oblikovali so jih študenti 1. in 2. letnika podiplomskega študija industrijskega oblikovanja pod mentorsko taktirko prof. Vladimirja Pezdirca, doc. Lidije Pritržnik in izr. prof. Jureta Miklavca. Med delom so predavali tudi prof. Nataša Koselj, Majda Kregar in prof. Saša Maechtig. Razstavljeni spominki in poslovna darila so nastali v seminarskem delu, ki je potekalo od 12. 10. do 23. 11. 2017 na Oddelku za industrijsko in unikatno oblikovanje (ALUO). Nastalo je več kot 25 projektov, ki se na izviren in duhovit način spoprijemajo z bogato dediščino Edvarda Ravnikarja. Premišljena dela kažejo številne izrazne možnosti oblikovanja, na moč komuniciranja in prenos simbolne vrednosti v uporabne izdelke.

V ponedeljek 4. decembra 2017, ob 17:30 je bilo odprtje razstave DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE: EDVARD RAVNIKAR v Goriški knjižnici Franceta Bevka Nova Gorica. Razstava je bila na ogled do 5. januarja 2018.

Delavnice Igriva arhitektura: Edvard Ravnikar - arhitekt in urbanist

V Centru arhitekture Slovenije smo v programu Igriva arhitektura za vse osnovne šole Mestne občine Nova Gorica v novembru 2017 pripravili predavanje in dve izkustveni delavnici s skupnim naslovom EDVARD RAVNIKAR – ARHITEKT IN URBANIST, ki so učencem sedmih razredov predstavili delo priznanega arhitekta, ki je zasnoval njihovo mesto.

Več o delavnici Igriva arhitektura

Vodstvo po arhitekturi Edvarda Ravnikarja za otroke

V okviru tedna kulturne dediščine smo v soboto, 30. septembra 2017, pripravili VODSTVO PO ARHITEKTURI EDVARDA RAVNIKARJA ZA OTROKE v Ljubljani.

Projekt smo pripravili v sodelovanju z: