?> CENTER ARHITEKTURE SLOVENIJE | Darilo slovenske arhitekture

Darilo slovenske arhitekture

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

DSA_znak_pozitiv_crtni

DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti, ki je nastala na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture Slovenije.

Izdelke so oblikovali mladi slovenski oblikovalci in oblikovalke pod okriljem Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani ter so nastali po motivih ene najzanimivejših fasad ljubljanskih hiš, dekoracije notranjščine cerkve sv. Katarine v Topolu pri Medvodah ter s poslikane oltarne mize v kapeli sv. Cirila in Metoda v Vratih. Podjetja Svilanit, Lucy, Emma, Tiskarna in knjigoveznica Radovljica in ZkotZ pa so zagotovila kakovost izvedbe omejene serije.

Naj vam bo darilo v navdih!

VD2016

Ob Vurnikovih dnevih 2016 vam v Turistično informacijskem centru v Radovljici ob nakupu Daril slovenske arhitekture: Ivan Vurnik nudijo 10% popust. Vableni k nakupu!

Kolekcija Ivan Vurnik & Helena Kottler Vurnik

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: Ivan Vurnik & Helena Kottler Vurnik, ki je prva v seriji, je povezana z delom arhitekta Ivana Vurnika (1884–1971) in njegove žene, slikarke Helena Kottler Vurnik (1882–1962).

Kolekcija Maks Fabiani

Kolekcija Darilo slovenske arhitekture: Maks Fabiani, ki je druga v seriji, je povezana z delom arhitekta Maksa Fabianija (1865-1962).

Fabianijev lonček za svinčnike

Fabianijev svinčnik

Fabianijeva steklenica

Fabianijeve mape z zavihki Ljubljana in Krisperjeva

6,00 EUR (cena vključuje DDV)

1,00 EUR (cena vključuje DDV)

20,00 EUR (cena vključuje DDV)

5,90 EUR (cena vključuje DDV)

Fabianijev notesnik Podpis

Fabianijev notesnik Štanjel

Fabianijev notesnik Hribarjeva

Notesniki Kalejdoskop, Mozaik in Sinja

7,90 EUR (cena vključuje DDV)

Notesnik Podpis, ki je nastal v sodelovanju s Fakulteto za dizajn Univerze na Primorskem in ga je oblikovala študentka Lucija Potocnik pod mentorstvom doc.dr. Petre Bole, so naredili v Tiskarni in knjigoveznici Radovljica.
Vzorec je sestavljen iz podpisa arhitekta Maksa Fabianija.

7,90 EUR (cena vključuje DDV)

Notesnik Štanjel, ki je nastal v sodelovanju s Katedro za oblikovanje tekstilij in oblačil, Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in ga je oblikovala študentka Bernarda Conic pod mentorstvom red. prof. Karin Košak, doc. Katje Burger, asist. Arijane Gadžijev, so naredili v Tiskarni in knjigoveznici Radovljica.
Motivi izhajajo iz Ferrarijevega vrta v Štanjelu, ki ga je med leti 1920 in 1935 zasnoval arhitekt Maks Fabiani.

7,90 EUR (cena vključuje DDV)

Notesnik Hribarjeva, ki je nastal sodelovanju s Fakulteto za dizajn Univerze na Primorskem in ga je oblikovala študentka Lucija Potočnik pod mentorstvom doc.dr. Petre Bole, so izdelali v Tiskarni in knjigoveznici Radovljica.
Vzorec je sestavljen iz fotografije stopnišca Hribarjeve hiše v Ljubljani, zgrajene leta 1903 po nacrtih arhitekta Maksa
Fabianija.

9,90 EUR (cena vključuje DDV)

Notesniki Kalejdoskop, Mozaik in Sinja, ki jih je oblikoval Luka Purgar, so naredili v Tiskarni in knjigoveznici Radovljica v sodelovanju z Emma d. o. o.
Več

Steklenički Hijacinta in Dalija

Čokoladne tablice Sladki užitki

Čokoladne lizike Sladki užitki

Pralineji Sladki užitki

20,00 EUR (cena vključuje DDV)

Vodilo oblikovalke Kaje Weisseisen je bil arhitektov domišljen, enostaven in asketski življenjski slog, stekleničke pa so narejene v podjetju ZkotZ.
Več

3,20 EUR (cena vključuje DDV)

Čokoladne tablice v štirih različnih okusih so narejene ročno, umešane po recepturi čokoladnice Lucifer, Lucy d. o. o. Njihovi ovitki z vzorci Vurnikovih del, ki jih je oblikovala Urška Kadunc, razlikujejo izbrano vsebino iz kakovostnih sestavin za različne priložnosti.
Več

1,80 EUR (cena vključuje DDV)

Čokoladne lizike iz bele oziroma temne čokolade s štirimi različnimi vzorci so narejene ročno iz izbranih sestavin v čokoladnici Lucifer, Lucy d. o. o. po zasnovi oblikovalke Urške Kadunc. Na vsaki je napotilo na povezavo z življenjsko zgodbo zakoncev Vurnik.
Več

15,00 EUR (cena vključuje DDV)

Pralineji Sladki užitki so likovno edinstvena in gastronomsko zanimiva poslastica. V embalaži iz ornamentov Vurnikovih del jih je je oblikovala Urška Kadunc, ročno in iz izbranih sestavin pa so narejeni v čokoladnici Lucifer, Lucy d. o. o.
Več

Kopalni brisači Nagelj in Katarina

27,00 EUR (cena vključuje DDV)

Kopalni brisači Nagelj in Katarina so v ohranjanju dolgoletne tradicije izdelali v podjetju Svilanit d. o. o., oblikoval ju je oblikovalec Blaž Habjanič.
Več

Naročanje daril na e-mail naslov info@centerarhitekture.org

ali po telefonu na številko 040 270 232

Ostala prodajna mesta:

Trgovina IKA / Knjigarna FELIKS / Modna hiša IKONA / Knjigarne Mladinske knjige: Knjigarna Konzorcij, Knjigarna na Trubarjevi, Knjigarna v Nebotičniku, Knjigarna v BTCju / Narodna Galerija / Muzeji in galerije mesta Ljubljane – Mestna galerija / TIC Ljubljana / TIC Radovljica / Romarski urad Brezje

V sodelovanju z

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.