VURNIKOV FOTOGRAFSKI NATEČAJ 2020

VSEM, KI IMATE RADI DOBRO FOTOGRAFIJO!

Center arhitekture Slovenije, Krajevna skupnost Radovljica in Fotografsko društvo Radovljica so vabili k sodelovanju na natečaju za fotografijo detajlov, povezanih z življenjem in delom arhitekta Ivana Vurnika in njegove žene, slikarke in oblikovalke, Helene Kottler Vurnik.

Na natečaju so lahko sodelovali tako ljubiteljski kot poklicni fotografi, razen člani žirije, člani organizacijskega odbora natečaja in njihovi družinski člani. Na natečaju je lahko vsakdo sodeloval z največ tremi (3) fotografijami.

Razglasitev zmagovalcev Vurnikovega fotografskega natečaja je v letu 2020 potekala spletno in skladno s priporočili NIJZ. Razglasitev je bila v sredo, 3. junija 2020, ob 19. uri, z ogledom videoposnetka na Facebook strani Center arhitekture Slovenije. Videoposnetek je na voljo tudi na tej spletni strani.

Razstava prispelih fotografij je bila v galeriji Fotografskega društva Radovljica, v pasaži v vhodni avli Radovljiške graščine na ogled od 1. do 30. junija 2020, dostopna pa je tudi na tej spletni strani in na strani Fotografskega društva Radovljica.

RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV IN SPLETNA RAZSTAVA PRISPELIH FOTOGRAFIJ

NAGRAJENKA V KATEGORIJI OSNOVNOŠOLCI: 
_Sofia Srdić

NAGRAJENKA V KATEGORIJI SREDNJEŠOLCI:
_Pika Polona Horvat

NAGRAJENEC V KATEGORIJI ODRASLI:
_Janez Resman

NAGRADE:
_v kategoriji osnovnošolci in srednješolci sta prvonagrajena po lastnem izboru iz kolekcije Darilo slovenske arhitekture: Ivan Vurnik in Helena Kottler Vurnik, izbrala darila v vrednosti 50 eur

_prvonagrajeni v kategoriji odrasli je prejel darilni bon za dve osebi za Vurnikovo pot 2020

ŽIRIJA:
_Miran Kambič, arhitekt in fotograf
_Jasim Suljanović, Fotografsko društvo Radovljica
_Vesna Kamin Kajfež, Center arhitekture Slovenije

Fotografije je žirija ocenjevala v vsaki kategoriji posebej. Pri ocenjevanju je upoštevala tematsko ustreznost, izvirnost, sporočilnost, kakovost, vizualno in estetsko vrednost. Odločitve žirije so dokončne.