VURNIKOVA ŠTUDENTSKA NAGRADA ZA LETO 2019

Prijava je morala vsebovati osebno mapo z izbranimi projekti ter esej o arhitekturi in/ali urbanizmu. Prva nagrada je vredna 1500 evrov (neto) in je namenjena študijskemu potovanju, dobitnik oziroma dobitnica pa bo na naslednjih Vurnikovih dnevih v začetku prihodnjega junija moral(a) pripraviti tudi predavanje o izkušnji in vplivu na razmišljanje in delo na strokovnem področju. Dobitnika dveh častnih priznanj, ki bosta nagrajena s 300 evri (neto), pa nista obvezana, da denar porabita namensko.

Prejeli smo 16 del prijavljenih študentk/študentov, ki jih je pretehtala strokovna žirija, ki so jo sestavljali:
_arhitektka Alenka Korenjak, Kombinat arhitekti in soustanoviteljica Kulturnega društva prostoRož, Slovenija
_arhitekt Milan Tomac, arhitekturni biro ENOTA, Slovenija
_arhitektka Sonja Hohengasser, Hohengasser Wirnsberger Architekten, Avstrija

Strokovna žirija je nagrajence izbrala glede na kriterije kakovosti, edinstvenosti, inovativnosti izbranih predstavljenih projektov ter eseju in njegovem doprinosu k razmisleku o arhitekturi in urbanizmu.

Podeljena je bila ena nagrada ter dve priznanji za celotni prijavljeni študijski opus študentom arhitekture 4. in 5. letnika enovitega magistrskega študija ali 1. in 2. letnika enostopenjskega magistrskega študija smer arhitektura in urbanizem obeh fakultet Univerze v Ljubljani ter Univerze v Mariboru.

Ob podelitvi Vurnikove študentske nagrade in dveh priznanj, ki vedno poteka na Vurnikov rojstni dan, 1. junija, je v Radovljiški graščini bila na ogled tudi razstava vseh prijavljenih del.

Prejemniki Vurnikovih študentskih odličij za leto 2019 so:
_Ana Erjavec, Vurnikova študentska nagrada za leto 2019
_Miha Gašperin, Vurnikovo študentsko priznanje za leto 2019
_Nuša Zupanc, Vurnikovo študentsko priznanje za leto 2019