Center arhitekture Slovenije deluje na področju arhitekturne vzgoje in izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora. Marsikdo se ne zaveda, kako močan vpliv imata prostor in arhitektura na naše življenje, zdravje, počutje, uspešnost, varnost in zadovoljstvo. Obdajata nas vse življenje in dajeta okvir vsem našim dejavnostim. Vsi ljudje oblikujemo prostor, hkrati pa prostor oblikuje nas. S projekti želimo izobraževati in hkrati dvigati zavest o bogati slovenski kulturni in arhitekturni dediščini.

IGRIVA ARHITEKTURA je aktivni program vzgoje in izobraževanja otrok in mladine o prostoru, arhitekturi in oblikovanju na področju vse Slovenije.

Program Igriva arhitektura, ki ga vodimo, je prejel Plečnikovo medaljo za prispevek h bogatitvi arhitekturne kulture.

DARILO SLOVENSKE ARHITEKTURE je kolekcija izdelkov z motivi iz ključnih del slovenske arhitekturne dediščine in sodobnosti.

Nastalo je na pobudo in pod vodstvom Centra arhitekture Slovenije, ki deluje na področju arhitekturne vzgoje, izobraževanja ter ozavešča o pomenu kakovostno grajenega prostora.

Želite sodelovati z nami? Vas navdihujejo naši projekti?

Smo ustvarjalna in motivirana ekipa, ki z veseljem sprejema nove sodelavce.

Pišite nam na info (at) centerarhitekture.org.

Vodje zavoda

Barbara Viki Šubic, u.d.i.a.
barbaraviki.subic (at) centerarhitekture.org

Špela Kuhar, u.d.i.a.
spela.kuhar (at) centerarhitekture.org

doc. mag. Polona Filipič, u.d.i.a.
polona.filipic (at) centerarhitekture.org

Naše sodelavke

Center arhitekture Slovenije

Zavod za izobraževanje o arhitekturi,
prostoru in oblikovanju
Rimska cesta 1, 1000 Ljubljana

Davčna številka: 59106727
Matična številka: 6379141000
TRR: Sberbank d.d.
IBAN SI56 3000 0001 0594 764

Prispevajte h kakovosti bivanja v naši družbi. Podarite naši organizaciji do 0,5 % vaše dohodnine. To lahko storite tako, da izpolnete obrazec na spletni strani eDavki ali natisnete in izpolnite obrazec, ki ga odnesete ali pošljete na finančni urad.